24фудбал

Преглед на сите зимски трансфери во Правата Лига

Еве како пазаруваа десетте македонски прволигаши:

Македонија

Вардар
ДОЈДОА: Стојан Стојчевски, Виктор Серафимовски (крај на позајмица - Љубанци), Дамир Којашевиќ (Младост Подгорица, Црна Гора), Драган Ќеран (Хажер, Саудиска Арабија), Христијан Денковски (без клуб)
ЗАМИНАА: Сесар Ромеро Самора (Корас де Тепик, Мексико), Дино Најдоски (?), Александар Темелков (Брегалница), Стојан Стојчевски (Тетекс), Виктор Серафимовски (Горно Лисиче), Игор Павловиќ (?), Филип Петковски (Шкупи)

Шкендија
ДОЈДОА: Штефан Вујчиќ (Работнички), Костадин Захов (Брегалница), Ндерим Неџипи (Фламуртари, Албанија), Алем Мерајиќ, Ервин Јусуфовиќ (Олимпик, Босна и Херцеговина), Демир Имери (крај на позајмица - Турново), Куфре Ебонг (позајмен - Аква Јунајтед, Нигерија)
ЗАМИНАА: Енес Азизи (?), Бојан Вручина (Трикала, Грција), Христијан Кировски (Прачуап, Трајланд), Демир Имери (позајмен - Ренова), Мухамед Усеини, Џелил Абдула (Ренова), Седат Бериша (Шкупи), Меритон Кореница (позајмен - Металург)

Силекс
ДОЈДОА: Љутви Биљали (Гостивар)
ЗАМИНАА: Александар Багашовски (?), Трајче Ников (Кожуф Миравци), Стојанче Великов (Брегалница), Кирче Ристевски (Победа), Игор Клечкаровски (Пелистер), Бобан Мариќ (Гостивар), Крсте Тодоров (?), Никола Ѓурчиновски (Металург)

Работнички
ДОЈДОА: Марко Пушкариќ, Иван Галич (Лучко, Хрватска), Бојан Најденов (Турново), Борче Маневски (Чајнат, Тајланд), Бојан Маркоски (Аја Напа, Кипар)
ЗАМИНАА: Штефан Вујчиќ (Шкендија), Иван Митров (Брегалница), Кире Ристевски (Вашаш, Унгарија), Баже Илијоски (Келантан, Малезија)

Шкупи
ДОЈДОА: Седат Бериша (Шкендија), Филип Петковски (Вардар), Енес Акѓун (Коња Анадолу Селчукспор, Турција), Мухамед Нуредини (Лучко, Хрватска)
ЗАМИНАА: Бае Беомгеун (?), Миран Максути (?), Ерсен Асани (?), Ведат Металари (БВК), Фљакрон Ајдари (Влазрими 77)

Ренова
ДОЈДОА: Демир Имери (позајмен - Шкендија), Мухамед Усеини, Џелил Абдула (Шкендија), Вулнет Ислами (Скендербеу)
ЗАМИНАА: Изаир Емини (Кукеси, Албанија), Ељмедин Реџепи (?), Јасмин Мециновиќ (Бананц, Ерменија), Ѓорѓи Мојсов (Жетису, Казахстан), Валон Незири (Влазрими 77)

Турново
ДОЈДОА: Дарко Илиески, Бојан Ѓоргиевски (Металург), Борче Атанасов (Академија Пандев), Диме Димов (Гостивар), Филип Тимов (без клуб), Александар Василев (Зајар Шве Мјај, Мјанмар), Александар Игески (Локомотива)
ЗАМИНАА: Демир Имери (крај на позајмица - Шкендија), Александар Милушев (Ванген бај Олтен, Швајцарија), Ѓорги Танушев (Брегалница), Бојан Најденов (Работнички), Валентин Кочоски (крај на позајмица - Академија Пандев), Анџело Стевановиќ (Младост)

Брегалница
ДОЈДОА: Иван Митров (Работнички), Ѓорги Танушев (Турново), Душан Павлов (Тетекс), Давор Талески (Металург), Стојанче Великов (Силекс), Александар Темелков (Вардар)
ЗАМИНАА: Костадин Захов (Шкендија), Никола Тонев (?), Славчо Велковски (Гостивар)

Младост
ДОЈДОА: Наумче Бакрачески (Металург), Жуау Диогу Кампуш Камината (Мирандела, Португалија), Дани Боражејру Ладејра (Камараша, Португалија), Петар Сушиќ (Будучност, Црна Гора), Благоје Џурковиќ (БСК Борча, Србија), Амир Јашар (Гостивар), Агон Хани (Академија Пандев), Анџело Стевановиќ (Турново), Ардит Шаќири (?), Боби Целески (Гросето, Италија), Наум Џалески (Лабуништа), Муса Конате (Оксер, Франција), Љупчо Трпески (Пелистер)
ЗАМИНАА: Кокен Куроки (?), Шухеи Шимицу (?), Христијан Драгарски (Дачиа, Молдавија), Пеце Коруновски (Кравари), Наум Вељаноски, Ерсен Сали, Илче Петровски (Гостивар), Илир Елмазовски, Тони Вељаноски (Новаци), Благојче Коњарски, Благојче Марковски, Дејан Цветаноски (Пелистер)

Металург
ДОЈДОА: Меритон Кореница (позајмен - Шкендија), Закарија Нимани (?, Франција), Аладин Џаковац (Динамо Врање, Србија), Џелил Асани (Билис, лбанија), Никола Ѓурчиновски (Силекс)
ЗАМИНАА: Антонио Бујчевски, Стојан Димовски (Тетекс), Ристо Митревски (?), Виктор Ангелов (Ујпешт, Унгарија), Филип Ристовски (Борац Бања Лука, Босна и Херцеговина), Михаило Митров (Кожуф Миравци), Давор Талески (Брегалница), Дарко Илиески, Бојан Ѓоргиевски (Турново), Наумче Бакрачески (Младост), Јорданчо Наумоски, Зоран Даноски (Победа), Дејан Тантуровски (Орашје, Босна и Херцеговина)

превземено со дозвола од MacedonianFootball.com