24фудбал

Како коментаторите ширум светот го доживеаја победничкиот гол на Барселона (ВИДЕО)

Голот на Серхи Роберто беше еден од највозбудливите моменти во светот на спортот досега, па интересно е да се види како беше искоментиран на различни светски јазици.

Видео

На првото видео имате 12 различни коментатори: 

Можеби „трофејот“ за најлуд коментар треба да им припадне на Исланѓаните:

Но и Финците не се лоши: