24фудбал

Маглата била толку густа што голманот не видел дека мечот е прекинат, бранел сам 10 минути (ФОТО)

Историска фотографија од 1937 година која носи интересна приказна за легендарниот голман Сем Бартрам и маглата.

Останато

За време на лига турнир во 1937 година, легендарниот голман Сем Бартрам речиси 10 минути бил сам на теренот, не успеал да види дека натпреварот е прекинат поради густата магла.