24фудбал

Пеколот на Маркана: Тунелот од кој се плашат гостинските фудбалери (ВИДЕО)

Италијанските медиуми го потенцираат тунелот на стадионот „Рајко Митиќ“ од кои излегуваат фудбалерите на теренот, според нив тој е најстрашниот во Европа.

Лига на Шампиони

Иако пред натпреварите од Лигата на шампионите тунелот е реновиран, нашминкан и не личи на оној кој влева страв кај гостинските играчи, „Газета дело спорт“ направи посебен прилог за него.

Според нив тој е најстрашниот тунел во Европа, долг, на патот до теренот играчите ја слушаат пеколната атмосфера од трбините која е голем сојузник на Црвена звезда.

Тунелот пред да биде исфарбан со црвено бела боја изгледаше навистина страшно. Погледнете каков беше тогаш:

А еве каков е сега: