24фудбал

Алисон пред Тер Штеген и Едерсон до првиот Трофеј „Јашин“

Чуварот на мрежата на Ливерпул, Алисон Бекер е добитник на првата награда Трофеј „Јашин“ за најдобар голман во годината, Бразилецот стигна до ова признание пред сонародникот Едерсон од Манчестер Сити и Марк Андре Тер Штеген од Барселона.

Останато

Франс Фудбал оваа година за прв пат признание му дава и најдобриот голман, првата награда ја доби Алисон од Ливерпул.

Бразилецот до Трофеј „Јашин“ стигна пред сонародникот Едерсон од Манчестер Сити и Марк Андре Тер Штеген од Барселона.