24фудбал

Фотографии кои сведочат за хаосот што се случи на големото фудбалско дерби во Србија

Немилите сцени на големото фудбалско дерби во Србија низ фотографии.

Останато

Постојат повеќе шпекулации за тоа зошто дошло до овие инциденти, но се чини најпренесуваната верзија од тамошните медиуми е дека неколкумина симпатизери на Црвена Звезда се нашле на трибината каде биле сместени домашните навивачи, запалиле знаме на Партизан и на крајот се соочија со гневот на навивачите на црно-белите.Тензиите ги смирија полициските сили кои веднаш ги спроведоа лицата за кои се претпоставува дека ги предизвикале домашните навивачи а фотографиите кои пристигнуваат доволно говорат за хорор сцените од големото фудбалско дерби во Србија...


Фото: danas.rs