24фудбал

ФК Љуботен: Не ни дозволуваат да тренираме, на стадионот пасеа овци!

Најстариот македонски фудбалски клуб, Љуботен нема каде да тренира, стадионот на кој игра наместо за фудбал се користи за напасување на добиток!

Македонија

За тоа какви се условите во македонскиот фудбал за екипите кои настапуваат во пониските лиги зборува објавата на ФК Љуботен. Најстариот македонски клуб кој во моментов настапува во третата македонска лига има проблем да тренира бидејќи овците имаат предност пред фубалерите.