24фудбал

АМС ги брише фантомските општински сојузи на ФФМ!

Во периодот кој следи ќе бидат избришани сите општински фудбалски сојузи (ОФС) кои не ги исполнуваат условите да постојат.

Македонија

Голем дел од 26 ОФС се фантомски, односно не ги исполнуваат условите за да постојат затоа што немаат регистрирано доволен број на екипи кои би можеле да учествуваат во систем на натпреварувње на општинско ниво.

„Спорт1“ дојде до решенија од Агенцијата за млади и спорт со кои на ОФС Демир Хисар и ОФС Македонски Брод им се поништува решението за бавење со спорт. Но ова е само почеток, во наредниот период следуваат и други исклучувања на ОФС кои не ги исполнуваат условите за работа.

Целата статија на „Спорт1“ можете да ја прочитате на овој ЛИНК.