24фудбал

Црвена звезда ќе има еден од најубавите стадиони во Европа (ВИДЕО)

Легендарната „Маракана“ во Белград, или сегашниот „Рајко Митиќ“ наскоро ќе добие сосема нов изглед, модерен и ќе биде еден од најубавите стадиони во Европа.

Останато

Црвена звезда планира комплетна реконструкција на стадионот, за таа цел пред извесно време распиша конкурс од кој произлегоа неколку решенија.

Клубот ги презентираше финалните проекти, а кој од нив и да биде избран јасно е дека Црвена звезда ќе има извонредно фудбалско здание.